MultiSteel

MultiSteel

MultiSteel:
Kwaliteit als ’way of life’

MultiSteel gaat voor kwaliteit. Het bedrijf produceert bandstaal en platen in een gevarieerd pakket van mogelijkheden en staalsoorten, die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. MultiSteel voelt zich daarbij als een vis in het water. ,,It’s a way of life,’’ licht Site Manager Sjoert Mulder toe.

MultiSteel verwerkt grote rollen staal (coils) tot een halffabrikaatwaarmee klanten een eindproduct maken op hun eigen machines, zoals auto body parts of industriële garagepoorten. MultiSteel produceert naar klantenwens en is in sommige gevallen, en voor een aantal producten, voorraadhoudend. Dun bandstaal, ook slitband genoemd, en dunne plaat worden op standaardformaten en volgens klantspecificatie geproduceerd. De kleinst mogelijke plaat meet 300 bij 300 mm. De grootst mogelijke meet 1850 bij 6000 mm. Het bedrijf beschikt overdrie productielijnen.

De medewerkers kunnen ook uitstekend uit de voeten met de grote variëteit in staal. Met name in automobiel gerelateerd, gedifferentieerd en organic coated staal is MultiSteel sterk, aldus Mulder. Organic coated steel is gelakt of gecoatstaal,  leverbaar in een groot scala van kleurstellingen, dat vervolgens in Maastricht wordt verwerkt.

Bekijk hier de ervaringen van onze medewerkers!

Je beweegt bedrijf naar een hoog niveau

Sjoert Mulder|

Site Manager MultiSteel

Een grote zakenpartner vormt de automobielbranche. Dat is een veeleisende sector die hoge kwaliteitsnormen hanteert. Ieder bedrijf dat zaken wil doen in de automobielsector moet aan die normen voldoen. Om op dit niveau te kunnen presteren beschikt MultiSteel over de IATF 16949:2015 kwaliteitsnorm.

We willen prefered supplier voor elke klant zijn

MultiSteel behaalde het certificaat elf jaar geleden voor het eerst. Iedere daarop volgende toetsing doorstonden de Maastrichtenaren met glans. Site Manager Mulder is trots op het bereiken én het steeds weer voldoen aan de kwaliteitseisen die in de loop van de tijd verder opgeschroefd zijn. ,,Het voeren van de IATF 16949- kwaliteitsnorm is onlosmakelijk verbonden meteen bepaalde discipline van je organisatie, processen en systemen. Daarmee beweeg je je firma naar een hoog niveau.” Het certificaat straalt ookuit naar niet-automotive klanten. Bij MultiSteel kan iedere zakenpartner rekenen op dezelfde hoge kwaliteit. ,,Een hoog niveau streven we bij iedere klant na. We willen voor iedere klant preferred supplier zijn.”

Personeel maakt het verschil 

,,Ons personeel maakthet verschil,” zegt Mulder die enorm trots is op zijn team. In deze sluit het bedrijf perfect aan op de corporate slogan: ’Together we make the difference’. ,,Mensen moeten het doen, niet alleen machines. Kennis, kunde en attitude.” Daarover beschikken de medewerkers. Ze hebben veel voor elkaar over. ,,Ze werken hier graag met en voor elkaar. Het is een sterk team waarbij de IATF 16949-norm in het DNA zit.”

Mulder roemt de saamhorigheid van zijn team. ,,Het is bijna een familiebedrijf, ondanks dat we tot een van de grootste staalconcerns in Europa horen. MultiSteel is een hechte organisatie. En je verveelt je nooit.”  

Over MultiSteel

 De officiële naam luidt Tata Steel Distribution Light Gauge Germany/Benelux – Site Maastricht. In de markt staat het bedrijf beterbekend als MultiSteel. Het bedrijf maakt deel uit van Tata Steel Europe, een van de grootste staalconcerns in Europa. MultiSteel heeft twee zusterbedrijven, vlak over de grens in Duitsland (Neuss en Gelsenkirchen), waarmee het samenwerkt. De drie samen vormen de groep Tata Steel Distribution Light Gauge Germany/Benelux.

87
het aantal fte's
200000
ton staal per jaar is de capaciteit
3
productielijnen
TATA STEEL Multisteel service centre

Tata Steel Multisteel Service Centre

Fregatweg 42
6222 NZ Maastricht
T: +31 (0)43 - 368 84 44